"Лондон" у Львові: 28 березня, Перша сцена драматургії

23 Березня 2015, 11:15

Перша сцена сучасної драматургії Драма.UA

Сезон І – «Війна»

«Лондон»

За однойменною п’єсою Максима Доська

Режисер – Павло Ар`є. Грає – Ярослав Федорчук

28 березня відбудеться показ першої вистави на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA – «Лондон» за однойменною п’єсою сучасного білоруського драматурга Максима Доська.

 

Лондон, 2014

Моновистава про любов до батьківщини і кожного з нас.

Це п’єса про білоруського сантехніка Гєну, що потрапляє в Лондон. Автор ніжно і тонко описує реалії сучасного Мінська. Лондон постає як нарізаний слайдами і змішаний з внутрішніми переживаннями туристичний путівник. Досько досліджує поняття патріотизму через співставлення досвідів головного героя вдома (у Мінську) і на чужині (у Лондоні). Поетизуючи рутину і буденність, Досько натякає, що батьківщина – це місце повторюваності щоденних практик, що викликають почуття безпеки і комфорту, а ретельна боротьба з міськими нечистотами є, часом, найвищою формою патріотизму.

 Максим Досько

Ім’я Максима Доська з’явилося у театральному світі раптово і зовсім нещодавно. Його тексти, які важко вписуються у класичні драматургічні канони, викликали інтерес після того як стали переможцями кількох драматургічних конкурсів. У 2014 році Досько отримав Гран-прі на VII Міжнародному конкурсі сучасної драматургії «Вільний театр» за п’єси «Радіо Культура»,  «І співчуття умить відкрило їй», «Титан». П`єса «Лондон» потрапила в шорт-ліст Фестивалю «Любімовка» 2014 року. Творчість Доська – це світла сторона нової драми. Його герої – це безмежної внутрішньої чистоти, тонкої організації і порядності будівельники та інженери. Злу, брутальності і бруду, що притаманні новій драмі, Досько протиставляє чарівну простоту людського життя, яка існує поза межами дискурсу добробуту і успішності. Досько заворожує майстерним описом реалій сучасної Білорусі, що нав’язує до України і всього пост-радянського простору.

За інформацією Мистецької майстерні

Коментарі (0)

    Коментувати

    Ім'я*
    Коментар*
    Код*
      

    Думки експертів

    Особистості

    Андрій Дзюбан

    Проекти: бістро «Немо», паб «Дублін», клуб "Культ"

    Анонси

    Новини партнерів

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов