5 вересня у Львові прем'єра "Бляха Муха"

29 Серпня 2011, 15:30

5 вересня, у понедiлок, у Львові відбудеться прем'єра нового авангардового польсько-українського театрального проекту - вистави "БЛЯХА МУХА" за творами найнестандартнішого польського митця та драматурга І.Віткаци. Вистава створена зусиллями харківського театру "Арабески" та варшавського театру "Коло". Українською мовою п’єсу переклав  Михайло Барбара.

У Львові вистава відбудеться у фантасмагоричних стінах "Фабрики повидла", котра завдяки фестивалю актуального мистецтва "Тиждень" стала новим арт-простором Львова.

Вистава проходить за підтримки Мистецького об'єднання "Дзиґа". Початок о 20:00. Адреса: вул. Б.Хмельницького, 124 ("Фабрика повидла"). Квитки можна придбати у галереї "Дзиґа" (вул. Вірменська,35). Вартість - 40 грн.

Уперше українською мовою перекладено шість п'єс одного з найекстравагантніших та загадковіших польських авторів, Станіслава Іґнаци Віткєвіча ("Віткаци"): "Мати", "Каракатиця", "Ласощі й макаки, або зелена пігулка",  "Соната Вельзевула", "Вар'ят і монашка", "Бляха муха". Представлення творчості Віткаци для української публіки розпочнеться із вистави  "Бляха муха".

Три відділення вистави, що будуть показані на трьох окремих площадках одночасно, ставлять три польських режисери.

Молоді українські режисери беруть участь у репетиційному процесі та документації проекту. Музика та сценографія до вистави створюються польськими художниками та композитором. У виставі задіяні п'ятнадцять акторів та троє музикантів з усієї України.

Окрім Львова, прем’єрні покази вистави відбудуться у Харкові та Варшаві. Для презентацій навмисне використано постіндустріальний міський простір.

Kava

Думки експертів

Особистості

Василь Савчишкін

Офіціант у "Шампанерії Х&Х"

Анонси

Новини партнерів

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов